Wat is VoIp nu eigenlijk?

Wat is VoIp nu eigenlijk?

Vaak krijgen wij van Simple Connect wat is VoIp nu eigenlijk? Waarom wordt er niet veel uitgelegd over VoIp?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat je op de wifi draadloos via het internet belt. Dit internetbellen ken je misschien al van diensten als Skype. Bellen met een VoIP telefoon werkt net even anders. In dit artikel leggen we uit wat VoIP inhoudt en wat je er voor nodig hebt.

Wat is VoIP?

Bij VoIP bel je niet meer via een analoge of digitale (ISDN) lijn, maar via internet. Een belangrijk verschil tussen digitaal bellen en internetbellen is dat digitale telefonie is aangesloten op het openbare telefoonnetwerk. Je belt dan dus via deze aansluiting naar andere telefoonnummers, net zoals je bij een analoge lijn zou doen. Bij internetbellen bel je daarentegen naar IP adressen. De gesprekskwaliteit bij VoIP telefonie is beter dan bij digitaal of analoog bellen.

Voor- en nadelen van VoIP

Met VoIP bel je naar contacten over de hele wereld. Dit doe je tegen een lager vast maandbedrag dan bij analoog of digitaal bellen. Met VoIP is het naast bellen ook mogelijk om andere vormen van communicatie op 1 apparaat te bundelen. Denk hierbij aan je voicemail en e-mail. Dat is handig voor thuis, maar ook op kantoor. Daarnaast heb je de keuze om deze verbindingen te versleutelen, wat afluisteren moeilijk maakt. Naast deze voordelen zijn er ook nadelen aan VoIP. Een VoIP modem is bijvoorbeeld elektrisch, waardoor je bij een stroomstoring geen telefoonverbinding hebt. Internetbellen is ook gevoeliger voor wifi storingen.

Wanneer gebruik ik VoIP?

VoIP wordt vaak voor zakelijke telefonie gebruikt, omdat het verschillende zakelijke voordelen met zich meebrengt. Zo sluit je een VoIP telefoon en een laptop op een poort aan, waardoor je minder bekabeling in je bedrijfspand hebt. Daarnaast kan je een onbeperkt aantal gesprekken via VoIP voeren over één netwerkverbinding. Dankzij het gebruik van IP adressen bel je overal waar je internet hebt. Wil je verhuizen met je bedrijfspand of een extra kantoor openen? VoIP is schaalbaar, wat inhoudt dat je de draadloze verbinding gemakkelijk uitbreidt of verspreidt.

Wat heb ik nodig voor VoIP?

Om te internetbellen met een VoIP telefoon heb je een SIP account nodig. Je krijgt dan een speciaal telefoonnummer dat enkel werkt bij IP telefonie. De mogelijkheden die je hiermee hebt, zijn afhankelijk van de provider. Wij van Simple Connect kunnen u helpen met deze handige VoIP installatie!

De Pieter Raad stichting ging jou al voor! Wil jij ook meer informatie hebben? Neem dan contact met ons op

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.