Wat is een SIP account?

Wat is een SIP account?

Bij een telefooncentrale heb je vaak een SIP account nodig en wij krijgen vaak de vraag, wat is een Sip account?

Wij leggen in deze blog uit wat een Sip account is.

De SIP account gegevens programmeert de gebruiker in zijn of haar VoIP telefoon. Daarnaast wordt vooraf in de cloud telefooncentrale ingesteld welke telefoons (SIP accounts) moeten overgaan wanneer een bepaald telefoonnummer wordt gebeld.

SIP zorgt voor connectiviteit en toegang. Het maakt communicatie tussen twee SIP apparaten op een peer-to-peer basis mogelijk. SIP verstuurt een oproep, en deze wordt bevestigd of afgebroken. Zodra de set-up is gelukt neemt het Real Time Transport Protocol (RTP) de communicatie over.

Simpel gezegd is een SIP-telefoon een telefoon die gebruikmaakt van de open standaard “SIP” om te bellen. Uw stem wordt via een IP-netwerk geleid met behulp van een andere open standaard, “RTP” genaamd.
Oftewel: een telefoonlijn die via internet de bestaande telefooncentrale verbindt met het openbare telefonie netwerk. Dit houdt in dat inkomende en uitgaande gesprekslijnen niet meer via het traditionele ISDN telefonie netwerk lopen, maar via de eigen internetverbinding.

De term SIP is een afkorting voor ‘Session Initiation Protocol’. Dit is een internationaal protocol waarin is vastgelegd hoe spraak via kleine datapakketjes verzonden dient te worden over een internetverbinding.

Een VoIP telefoon is makkelijk aan te sluiten door deze tussen de PC en het utp-wandcontact te plaatsen. Je gebruikt dan ook maar 1 utp poort. Dat is zeker handig bij nieuwbouw (besparing in het netwerkbekabeling) of bij groei van de onderneming (te weinig utp aansluitingen).
Wil jij nog meer weten over onze VoIP oplossingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.